CHLEBOVKA – PYTLÍK NA CHLEBA ČERVENÉ LÍSTKY
Kód: 2070Detailní popis produktu
Materiály
Chlebovka je ušitá ze 2 vrstev a ze 2 přírodních materiálů, lnu a bavlny. Antibakteriální len se používal již za dob našich babiček, které chleba běžně balily do lněných utěrek. Již tehdy dobře věděly, že len zabraňuje plesnivění chleba tím, že mu umožňuje dýchat a umožní chlebu stárnout přirozeně. Bavlna pak dodá sáčku na chleba originální vzhled a současně jako druhá vrstva zpomalí proces vysychání chleba.
Uchování chleba
Naše chlebovka tak prodlouží čerstvost chleba o 1 až 3 dny proti běžným způsobům uchování jako např. utěrka, lednice, igelitový pytlík, apod. Chléb v ní nejprve udělá kůrku a poté vysychá přirozeně, přičemž uvnitř zůstane krásně vláčný a chutný. Záleží ovšem také na kvalitě zakoupeného či chleba. Nejlépe dle našich zkušeností sedí Chlebovka domácímu kváskovému chlebu, ale funguje i na všechny běžně zakoupené druhy chleba.
Aby byl výsledný efekt uchování maximální, doporučujeme umístit chlebovku do dřevěné skříňky. Skříňku pak pravidelně vyvětrejte a jednou za 2 dny chleba v Chlebovce otočte.
Barevný tunýlek s bavlněnou šňůrkou se hodí na zatažení proti rychlému okorání.
Péče
Frekvence praní Chlebovky je čistě individuální záležitost každé rodiny. Hodně záleží na vlhkosti v prostoru. Také záleží na tom, jestli zůstaly v pytlíku nějaké drobky či mouka, ve které byl chleba obalen. Někdy stačí Chlebovku obrátit naruby, vysypat zbytky chleba a pořádně vyvětrat. Před prvním použitím doporučujeme Chlebovku vyprat. Po prvním praní se len běžně lehce vysráží, maximálně však do 1 až 3% z celkového rozměru, protože len nakupujeme výhradně od kvalitních českých a evropských výrobců a dodavatelů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.